On zgodovina

On zgodba se začne v Švici.
Od malih začetkov v švicarskem Zürichu se je On leta 2010 v svet teka odpravil z velikimi ambicijami: spremeniti svet teka. V desetih letih je On prevzel srca in noge več kot sedem milijonov tekačev v več kot 50 državah. In ni znakov upočasnitve …


Trije prijatelji, eno poslanstvo.
Nekdanjega profesionalnega športnika Olivierja Bernharda in njegova prijatelja Davida Allemanna in Casparja Coppettija ni združila samo ljubezen do teka. Bili so predani razvoju revolucionarne ideje. To je njihova zgodba.


Trikratni svetovni prvak v duatlonu in večkratni zmagovalec Ironmana Olivier Bernhard se je po upokojitvi od profesionalnih tekmovanj, posvetil iskanju tekaških copat, ki bi mu dali popoln tekaški občutek. Pot se mu je križala s podobno mislečim švicarskim inženirjem, ki je imel idejo za novo vrsto tekaških copat. V naslednjih letih je popolna simbioza tekaških izkušenj in inženirskega znanja omogočila izpopolnitev te e radikalne ideje.


Razvili so na desetine prototipov, vendar je osnovni koncept-oblazinjen pristanek, trden vzlet-ostal najpomembnejši. Prav ta edinstven tekaški občutek je prepričal Casparja Coppettija in Davida Allemanna, da sta pridružila. Skupaj z Bernhardom sta januarja 2010. uradno ustanovila podjetje On v Zürichu. Njihovo poslanstvo je razviti paleto izdelkov, ki so v celoti zasnovani v Švici z uporabo najnovejše tehnologije.

Le mesec kasneje, februarja, so prototipi prejeli nagrado ISPO BrandNew Award, eno najpomembnejših nagrad za inovacije v športu. Testni tekači so bili navdušeni in so govorili o teku po oblakih. Julija 2010 so prve trgovine, ki na svojih policah imele On tekaške copate.

On danes

Deset let pozneje lahko tekaške copate On kupite v več kot 6500 premium trgovinah v več kot 50 državah. Poleg svojega evropskega sedeža v Zürichu je On pred kratkim odprl pisarne v ZDA, na Japonskem, v Avstraliji in Braziliji. On izdelki prejemajo mednarodne nagrade za oblikovanje in tehnologijo.
In ciljne črte še vedno ni na vidiku.